Metsäkylpyretki

Ohjelman kuvaus

Luonnossa oleilu edistää tutkitusti terveyttä sekä fyysisesti että henkisesti*. Shinrin-yoku eli metsäkylpy on japanilainen ilmaus tälle metsän hyvää tekevälle vaikutukselle. Metsäkylpyretken aikana teemme yksinkertaisia ja helppoja luontoherkkyyttä sekä itsetuntemusta vahvistavia ohjattuja harjoitteita yksin, pareittain ja ryhmissä.

Mitään ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita. Kuljemme lyhyen alle 2 km matkan rauhalliseen tahtiin useasti pysähdellen. Lopuksi juhlistamme elämää luonnonyrteistä keitetyn teen tai pakuriteen äärellä. Kotiin viemisiksi saat hyvän olon lisäksi kokoelman uusia virikkeitä omaan luonnossaliikkumiseen.

Metsäkylpyretki sopii mainiosti myös työyhteisön työhyvinvointipäivän ohjelmaksi, jolloin retken painopiste on ryhmäyttävissä harjoitteissa. Tarjoamalla luontoyhteystyöpajan työyhteisöllesi annat virkistävän ja ikimuistoisen lahjan, joka kertoo aidosta välittämisestä.

Paikka

Kahden tunnin metsäkylpyretki kuljetaan lähtökohtaisesti Taalintehtaan tai Kasnäsin luontopolulla, jotka ovat molemmat helposti saavutettavissa.

Metsäkylpyretki voidaan järjestää kuitenkin lähes missä tahansa luontokohteessa. Kysy lisää, jos metsäkylpy sopisi ryhmäsi ohjelmaan jossain muualla.

Saatavilla

Ympäri vuoden

Kesto

Noin 2 tuntia

Kenelle 

Sopii kaikille peruskuntoisille. Esimerkiksi työyhteisöille, muille ryhmille, yksityishenkilöille. Ryhmäkoko 5-20 henkilöä.

Kysy erikseen mahdollisuuksia metsäkylpyretkeen liikuntarajoitteisille.

Hinta

22€/hlö (sis alv 24%).
Hintaan sisältyy ohjattu metsäkylpyretki ja metsäinen teehetki.
Ryhmäkoko 5-20 henkilöä.

Ota mukaan

  • hyvät kengät
  • säähän sopivat vaatteet
  • vesipullo
  • aurinkoisella säällä päähine

Terveystietoa

Viime vuosina yhä useammat eri alojen kansainväliset tutkimukset ovat osoittaneet sen, minkä jo esi-isämme tiesivät: erilaiset luontokokemukset eheyttävät ihmistä sekä henkisesti että fyysisesti jo pieninäkin annoksina*. Esimerkiksi toipuminen stressistä alkaa tutkitusti jo parinkymmenen minuutin luonnossa oleskelun jälkeen. Verenpaine laskee ja sydämen lyöntitiheys rauhoittuu. Luontoyhteysharjoitukset on kehitetty vahvistamaan tätä ikiaikaista yhteyttämme ympäröivään luontoon. Harjoitusten avulla etsitään uusia tapoja herkistyä luonnon taajuudelle sekä annetaan tilaa itsessämme luonnolle hoitaa ja eheyttää.

*Tutkimustietoa metsän hyvinvointivaikutuksista: Rautio A & Tourula M. 2014. Terveyttä luonnosta. Thule-instituutti Oulun yliopisto, Metsähallitus ja Oulun seutu.